Terasing di bumi asing.. Hanya Allah tempatku mengadu.

By: Khaironi Yatim Sharif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 11-Oct-2008 12:20 Email | Share | | Bookmark
Aidilfitri 2008

 
 
 
View all 12 photos...
Yang berlalu biarkan berlalu, jangan dikenang jangan diungkit, tak perlu dijaja tak perlu dibicara. Yang buruk dari kita hamba yang hina yang baik pasti dari Allah RabbulJalil.

Aidilfitri tahun ni most of warga Limerick berada di Limerick pada 1 Syawal. Sedikit berbeza dengan tahun lepas kebanyakan kita berada di Cork (termasuk aku (membawa diri ) Terima kasih buat Abang Azman & Kak Ely atas kesudian menjadikan rumah mereka sebagai 'rumah atuk' utk kami semua 'pulang' berhari raya.

So beberapa keping gambar sepanjang persiapan dan ketika berhari raya di 'rumah atuk'. Gambar ni tak sempat utk post-process so kalau ada terkurang tu maklum jelah. Dan disebabkan server fotopage yang agak perlahan so aku upload sebahagian je kat sini. Yang lain boleh check di http://picasaweb.google.com/sejutarindu


Thursday, 19-Apr-2007 14:22 Email | Share | | Bookmark
Mengapa tidak diikhlaskan?

 

"Shine" by Khaironi Yatim Sharif @ Heavy Eater

Tuhan berikanlah aku
Pada jalan yang Engkau tunjukki
Pada mereka yang engkau beri
Begitulah juanya aku

Apakah aku yang terleka
Apakah aku yang tidak tahu
Di dunia ini jalan berliku
Ku pohon pentujuk Ilahi


Oh Tuhanku
Aku percaya pada segala ranjau kehidupan ini
RahmatMu luas tak terhingga
Aku insan yang masih mencari
Akan ketempuhi segala dugaan

Mereka mentertawakan aku
Jalan yang Kau ilhamkan kepadaku
Yang ku istiharahkan kepada Mu
Mengapa tidak diikhlaskan
Panjatkan syukur padaMu ya Rahman.


Oh Tuhanku redhailah hidup ini...


Tuesday, 17-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Hanya Kau Tempatku Mengadu

Terasing

Silence Heart by Khaironi Yatim Sharif, Malaysia

Hanya Kau nan Satu
Tempat ku mengadu
Tiada daya serta upaya
Kupohonkan doaku ya Allah...

Tuhan,
Berikanlah hidayahMu
Oh Tuhan
Ku bersyukur atas rahmatMu

Oh Tuhan
Limpahkan kurniamu
Kuatkanlah imanku
Luaskan fikiranku
Lapangkanlah hatiku
Ampunilah dosaku ya Allah ya Tuhanku
Engkau Maha Tahu


Tuhan,
Berikanlah hidayahMu
Oh Tuhan
Ku bersyukur atas rahmatMu


Oh Tuhan
Limpahkan kurniamu
Kuatkanlah imanku
Luaskan fikiranku
Lapangkanlah hatiku

Ampunilah dosaku ya Allah ya Tuhanku
Engkau Maha Tahu

Hanya Kau nan Satu
Tempat ku mengadu
Tiada daya serta upaya
Kupohonkan doaku ya Allah

Anta ya RABBALALAMIN.....


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net